If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РЕШАВАЊЕ НА ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ – ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛ. ДАНЕ ТРАЈКОВ
10321
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10321,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РЕШАВАЊЕ НА ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ – ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛ. ДАНЕ ТРАЈКОВ

Дата

May 05, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Го решаваме повеќедеценискиот проблем-започна изградбата на ул: ,,Дане Трајков,,

 

 

Во моментов започнуваме со решавање на еден повеќедецениски проблем кој со години се провлекува во нашиот град и во општината-улицата Дане Трајков-конечно ова улица ќе биде пробиена и асфалтирана.

 
Покрај тоа градежните работи вклучуваат и поставување на канализационна и атмосферска мрежа како и на водоводна мрежа. Градоначалникот на општината Сашко Николов изјави успешното решавање на овој проблем е резултат на заедничката работа во делот на решавање на проблемите кои во текот на годините само се продлабочувале, сега по решените имотно-правни работи, експропријација, подготвената техничка документација и завршената тендерска процедура граѓаните од пета месна заедница ќе бидат сведоци на решавање на овој повеќедецениски проблем. ,,Очекувам до средината на летото целата улица да биде комплетно завршена,,-изјави градоначалникот.

 
Никола Миовски-претседател на Советот на општина при заедничката посета на објектите изрази задоволство од начинот и динамиката според која се реализира програмата за градежно земјиште усвоена од Советот, како и ветената изборна програма на градоначалникот од која се реализирани голем број на проекти, а истотака се реализирани и проекти кои се надвор од програмата.