If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СВЕЧЕНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
13549
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13549,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СВЕЧЕНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

January 11, 2018

Категорија

Вести

Вчера Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов свечено ги потпиша и ги додели договорите за стипендирање на талентирани ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2017/18 год.

 

Се доделија вкупно 28 стипендии на талентирани ученици од кои, 21 стипендија на талентирани ученици од VI до IX одделение во основните општински училишта во висина од 2,500 ден. како и 7 стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средното општинско училиште во општина Радовиш во висина од 3,000 ден.

 

„Голема радост и задоволство е да се биде во присуство на најталентираните ученици во основното и средното образованиe во нашата општина. Во иднина ќе се зголеми бројот на стипендиите и ќе биде изменет Правилникот за стипендирање со цел да им се даде рамноправна шанса на учениците кои немаат бодови по социјален основ и уште повеќе да се стимулира натпреварот за подобар успех во училиштата“ истакна Градоначалникот Конзулов.

 

Photo Gallery - Фото Галерија ФОТО ГАЛЕРИЈА