If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ТППЕ РАДОВИШ ВО СИМУЛАЦИЈА НА ПОЖАР И СПРАВУВАЊЕ СО НЕГО
9498
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9498,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ТППЕ РАДОВИШ ВО СИМУЛАЦИЈА НА ПОЖАР И СПРАВУВАЊЕ СО НЕГО

Дата

November 17, 2014

Категорија

Вести

Денес во ООУ Коста Рацин во Подареш се одржа симулација на избувнување на пожар и справување со него, во склоп на програмата и активностите на Планот за заштита и спасување при елементарни непогоди.

 

Оваа симулација беше спроведена од страна на ТППЕ Радовиш, ООУ Коста Рацин од Подареш и Општинскиот противпожарниот сојуз на Радовиш.

 

Учениците од 8, и 9-то оделение од оваа училиште директно беа учесници во симулацијата а целта беше извлекување на учениците од задимени простории при евентуални пожари.

 

Со својата опрема и техника пожарникарите од ТППЕ Радовиш покажаа како би изгледало тоа во реални ситуации, а единствена цел на денешната симулација беше едукација на учениците за стекнување на повеќе искуства за справување со евентуални вакви или слични неприлики.