If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Соопштение до граѓаните
15783
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15783,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

Соопштение до граѓаните

Дата

April 01, 2019

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Територијата на нашата држава се соочува со зачестеност на полски и шумски пожари кои се помогнати од зголемувањето на температурите и сушниот период, а човечкиот фактор е посочен како причинител на истите, кои освен што ја загрозуват животната средина се закануваат и по животот на граѓаните.
Општина Радовиш упатува предупредување и апел до сите лица кои работат или се движат на отворен простор,особено на земјоделците кои интензивно се подготвуваат за пролетна сеидба и се палат отпадоци и стрништа на нивите:

– Да не се пали оган на отворен простор и на необезбедени места
– Да не се палат стрништа, земјоделски и други површини
– Да не се врши палење на отпад и друг горлив материјал
– Да не се фрлат отпушоци од цигари и догорчиња.
Доколку се забележи пожар на отворен простор, граѓанска должност на секој граѓанин е најбрзо што може да го пријави во надлежните институции. Од брзината и точноста на информациите зависи и успехот на акцијата за гасење и контрола на пожарот.
Доколку се затекнати лица кои палат оган на отворен простор, односно предизвикуваат пожари поради палење на стрништа, истите ќе подлежат на високи законски санкции.


195 – РЦУК  -Регонален центар за управување со кризи

193 – ТППЕ – Територијална противпожарна единица

192 – Полиција

632-274 – РЦУК Радовиш

635-397 – ТППЕ Радовиш

634-105 – МВР ПС Радовиш

617-700 – Општина Радовиш