If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СОРАБОТКА САНДАНСКИ-РАДОВИШ: СТАРТУВА ПРОЕКТОТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ПОСЕДИЦИТЕ ОД ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ 
17198
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17198,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СОРАБОТКА САНДАНСКИ-РАДОВИШ: СТАРТУВА ПРОЕКТОТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ПОСЕДИЦИТЕ ОД ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ 

Дата

December 24, 2019

Категорија

Вести, Тековни Проекти

 Ке се уредува коритото на река Сушица во должина од 624 метри.

Стартува имплемементацијата на проектот„ Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш“ финансиран од ЕУ преку Интеррг-ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р.С.Македонија.

 
Главанта цел на проектот е спречување и ублажување на последиците од природните катастрофи од прекгранична дименизија. Во Радовиш главна активност ќе биде уредување на дел од коритото на реката Сушица во должина од 624м, поставување на каскадни прагови, кејски ѕид, уредување на дното и градење скали и рампи.

 

Вкупната вредност на проектот изнесува  587.931,97 евра од кои кофинансирањето од Општина Радовиш  изнесува 191.630,00 евра а останатите средства се обезбедени од ЕУ и Министерството за локална самоуправа.

 

Проектот се имплементира преку Центарот за развој на  Југоисточниот плански регион, во партнерство со Општина Радовиш и Општина Сандански со времетраење од 24 месеци.