If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СРЕДБА НА СЕКРЕТАРОТ СТОЈАНОВ СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА ИБРАХИМ АЛТАН
18087
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18087,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СРЕДБА НА СЕКРЕТАРОТ СТОЈАНОВ СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА ИБРАХИМ АЛТАН

Дата

March 31, 2021

Категорија

Вести

Донирани 25 инвалидски колички за лица со попреченост

 

Сектетарот на Општина Радовиш, Драги Стојанов оствaри средба со генералниот директор на Црвената полумесечина на Република Турција, Ибрахим Алтан. Повод за денешната средба беше донацијата на 25 инвалидски колички, слушни апарати и средства за хигиена од страна на Црвената полумесечина за лица со попреченост во нашата општина.

 

На средбата присуствуваа заменик министерот за труд и социјална политика, Енвер Хусејин, директорката на општинската организација на Црвениот крст, Верица Беќарова, советникот Енис Омер како и претставнци од турската амбасада.

 

Секретарот на Општна Радовиш, Драги Стојанов се заблагодари за помошта и ја истакна добрата соработка која Општината ја остварува со Црвената полумесечина и Црвениот крст и изрази уверување за продлабочување на истата во иднина.

 

Заменик министерот Енвер Хусејин информираше дека со донацијата ќе бидат опфатени неколку општини меѓу кои,  Радовиш, Струмица, Гевгелија, Робово и дел од Скопје.

 

По средбата делегацијата се упати во посета на лицата со попреченост и достава на помошта во неколку населени места.