If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ТППЕ РАДОВИШ ОДРЖА ТАКТИЧКО-ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА И СПАСУВАЊЕ ОД ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР
16103
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16103,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ТППЕ РАДОВИШ ОДРЖА ТАКТИЧКО-ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА И СПАСУВАЊЕ ОД ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР

Дата

June 03, 2019

Категорија

Вести

ТППЕ Радовиш во соработка со ОО Црвен Крст Радовиш и Итната медицинска помош при ЈЗУ Здравен дом Радовиш,организираа вежба за евакуција и спасување во ООУ Никола Карев Радовиш.

 

По веќе утврдено сценарио, беше организирана тактичко-показна вежба за евакуирање и спасување во случај на природни катастрофи-земјотрес и пожар, на сите ученици, наставници и повредените меѓу нив,на кои им беше укажана прва помош од страна на обучени волонтери од Клуб на млади на ОО Црвен Крст Радовиш и санирање на повреди од стручната екипа на Итната медицинска помош.

 

ТППЕ Радовиш изврши обучување на  вработените  и учениците како да постапат  во случај на вакви вид природни непогоди,при  што се запознаа и со опремата на возилото за вршење на секакви интервенции.