If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | „БОЖИЌНА ТРПЕЗА“ – ТРАДИЦИОНАЛНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
13524
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13524,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

„БОЖИЌНА ТРПЕЗА“ – ТРАДИЦИОНАЛНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Дата

January 03, 2018

Категорија

Вести

Денес во просториите на Библиотеката „Браќа Миладиновци“ во Радовиш по шести пат беше поставена традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“.

 

Оваа хуманитарна акција е по повод Божиќните празници, под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, во организација на „Женска акција“ и Студио за модерен балет „Газели“ од  Радовиш.

 

Основната цел на акцијата е да се мобилизира духот на заедништво, толеранција, грижата не само за себе и сопствената егзистенција, туку и да се разбуди желбата за грижа кон другиот, потребата за делење и подарување. Знаеме дека Божиќ сам по себе е молитва, дарување, милост, емпатија, простување, желба за мир и соживот истакнаа од организаторите.

 

Инаку во хуманитарната акција се вклучија и голем број наши сограѓани донирајки прехрамбени производи кои со нивната љубезност, великодушност и хуманост се придружија да помогнат и ги разубават божиќните празници на оние семејства кои им е портебно. Исто така граѓаните можеа да донират и финансиски средства потребни за набавка на продуктите, а беше одржана и хуманитарна божиќна балетска претстава од Студио за модерен балет „Газели“ од  Радовиш.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА