If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ТРИАТЛОН НАТПРЕВАР – “ДОЈРАН 2014”
8314
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8314,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ТРИАТЛОН НАТПРЕВАР – “ДОЈРАН 2014”

Дата

June 23, 2014

Категорија

Вести, Спорт

Успешен старт на Триатлон сезоната за 2014, во неделата на 22 јуни во Дојран во организација на Триатлон федерацијата на Македонија, се одржа првиот Триатлон натпревар во повеќе категории, на натпреварот учествуваа и натпреварувачи од Словенија и САД.

 

На истиот натпревар учество зедоа триатлонците од Триатлон клубот “Ана-Да” и Триатлон клубот “Елан” од Радовиш.

 

Најдобро пласиран од нашите претставници беше Давид Мијалов од “Ана-Да” кој го освои првото место во категорија помлади пионери во конкуренција од 14 учесници, втор беше Борис Младенов од “Елан” од Радовиш, Викторија Томова од “Ана-Да” го освои третото место во категорија помлади пионерки од вкупно 8 натпреварувачки, додека  Илија Габрешанец од “Елан”  исто така беше прв и единствен  во неговата категорија.

 

Гости на натпреварот беа претседателот на Република Македонија Горѓи Иванов кој исто така им честитеше на најуспешните, како и градоначалниците на општините Гевгелија и Дојран.

 

Елит: прв Стојан Поповски, втор Лука Гаревски, трет Давид Ортон.

Елит (жени): Каролина Ортон, Ружица Костова, Бојана Митреска.

Мастерс: прв беше Љупчо Рафески, втор Миха Свент.

Јуниори: прво Стефан Стојановски, второ Костадин Несторов, трето Ненад Чанчалов.

Кадети: Цветко Митрески, втор Томас Заровски.

Кадети: прво место Викторија Нестороска, второ Ана Наумоска.

С. Пионери: Илија Габрешанец (Елан).

С.Пионерки: прва беше Бојана Георгиеска, втора Ива Мандиќ, трета Екатерина Кукоска.

М. Пионери: прво место Давид Мијалов (Ана-Да), второ Борис Младеновски (Елан), трето Михаил Тасев.

М. Пионерки: прво Леа Георгиеска, второ Тијана Переска, трето Викторија Томова (Ана-Да).