If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА „ОДБОЈКАРСКАТА УЧИЛИШНА ЛИГА 2018“
14471
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14471,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА „ОДБОЈКАРСКАТА УЧИЛИШНА ЛИГА 2018“

Дата

June 11, 2018

Категорија

Вести, Спорт

Во организација на Општинскиот училишен спортски сојуз, а под покровителство на Општина Радовиш и Градоначалникот Герасим Конзулов во текот на месец мај за прв пат беше организирана „Општинската училишна лига во Одбојка„ за ученици од основните училишта.

 

Во оваа лига учествуваа сите основни училишта, а како најуспешни се издвоија ООУ „Никола Карев“, ООУ „Крсте П. Мисирков“ и ООУ “Коста Рацин“ од Подареш.

 

Во оваа „Училишна одбојкарска лига 2018“ кој и да беше прв немаше да биде незаслужено од овие три училишта бидејки конечниот пласман беше идентичен во сите организирани и одиграни натпревари за трите екипи, затоа мораше со ждребка да се одлучува за првопласираниот.

  1. ООУ „Никола Карев“
  2. ООУ „Крсте П. Мисирков“
  3. ООУ „Коста Рацин“

 

Имено истите училишта на државното првенство и на државната училишна лига ги освоија првите две места.

Честитки до учениците и менторите за овие успеси и успешната организација.

Photo Gallery - Фото Галерија