If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | УТРЕ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
9580
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9580,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

УТРЕ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“

Дата

December 02, 2014

Категорија

Вести, Известување

 Утре  3 декември ќе биде спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, со што низ цела Македонија ќе бидат организирани акции за пошумување.

 

Во општина Радовиш ќе се пошумува на две локации со вкупно 22 ха, а е предвидено да се засадат 100 000 садници.

 

  • КО Радовиш мв Градска Корија оддалеченост 2 км покрај урбана средина, за граѓаните.
  • КО Калуѓерица мв Село оддалеченост 8 км.
  • – Пошумувањето ќе се изврши со садници на црн бор, чемпрес, јасен, јавор и багреми.

 

За сите заинтересирани граѓани кои сакат да бидат дел од овогодишната акција „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, е обезбеден превоз – почнувајки од 8.30 часот пред Храмот Св. Троица со два автобуса, и еден автобус пред СОУ Коста Сусинов, ротирајки на два часа.

 

Повеќе за акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“