If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ФА “ИЊЕВСКИ БИСЕРИ” СО НОВИ НОСИИ – ДОНАЦИЈА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ
8897
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8897,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ФА “ИЊЕВСКИ БИСЕРИ” СО НОВИ НОСИИ – ДОНАЦИЈА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ

Дата

July 29, 2014

Категорија

Вести, Култура

Градоначалникот Сашко Николов вчера беше во посета на ново формираниот фолклорен ансамбал “Ињевски бисери” од Ињево каде што присуствуваше на пробата која ја имаа играорците.

 

Инаку ФА “Ињевски бисери” е ново формиран фолклорен ансамбл кој веќе утре заминува на турнеја во Србија, а за таа цел тие од Градоначалникот Сашко Николов добија нови Источни носии препознатливи за источниот дел од Македонија и Радовишко.

 

Играорците се претставија со една кореографија на Сплет-Копачка, а исто така му се заблагодарија на Градоначалникот за донацијата во носии.

 

Градоначалникот Сашко Николов им го честиташе формирањето посакувајки им успех на престојната турнеја и достојно да го претставуваат Радовиш и Република Македонија, а исто така истакна дека Општина Радовиш секогаш ќе дава поддршка за афирмација и негување на фолклорот и македонската традиција.