If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ФИНАЛИЗИРА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „19“ ВО СЕЛО ИЊЕВО
11754
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11754,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ФИНАЛИЗИРА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „19“ ВО СЕЛО ИЊЕВО

 

 

 


Oпштина Радовиш продолжува со реализација на предвидените градежни проекти со една единствена цел подигање на животниот стандард и квалитетот на животот на нашите граѓани.

Ulica 1 - Injevo (asfaltiranje) (4)

Во овој момент финализираат работите околу асфалтирањето на улицата „19“ во село Ињево, улицата е со должина од 250 метри и широка 6 метри со тротоарска зафатнина од 4 метри.
Средствата за изградба на оваа улица во висина од 3 200 000 денари се обезбедени од Агенцијата за рурален развој а комплетната проектна и планска документација беше изработена од општина Радовиш.

Ulica 1 - Injevo (asfaltiranje) (3)

Од следната недела ќе отпочнат работите за пробивање и асфалтирање на уште една улица во дожина од 1000 метри, широчина на коловоз од 6 метри , и тротоарска зафатнина од 4 метри. Вкупната инвестиција за оваа улица е околу 24.000.000 денари.

Ulica 1 - Injevo (asfaltiranje) (2)

Како што истакна Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов асфалтирањето на овие две улици значително ке го подобри сообракајниот крвоток на селото и ке го олесни движењето како на моторните возила така и на пешаците во селото.

Дата

June 02, 2016

Категорија

Вести, Реализирани Проекти