If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15
9479
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9479,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15

Дата

November 16, 2014

Категорија

Вести, Спорт

Во Сабота на 15.11.2014 год. под покровителство на Градоначалникот Сашко Николов и Советот на општина Радовиш а во техничка организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт, започна втората сезона 2014 / 2015 на Општинската училишна лига во Футсал.

 

Упатувајќи порака кон сите ученици за важноста на училишниот спорт и важноста од водењето на здрав живот, во Спортската сала „ 25 Мај “ со почеток во 10:00 час. Основните училишта од општина Радовиш по претходно извлечена жрепка ги одиграа натпреварите од првото и второто коло од општинската лига, при што беа постигнати следните резултати :

 

1-во Коло

ООУ „ Никола Карев “ – ООУ „ Гоце Делчев “ – 1 : 5

ООУ „ Орце Николов “ – ООУ „ Коста Рацин “ – 0 : 3

ООУ „ Крсте П.Мисирков “ – ООУ Кирил и Методи “ – 2 : 0

 

2-ро Коло

ООУ„ Никола Карев “ – „ Орце Николов “ – 4 : 3

ООУ „ Коста Рацин “ –  „ Крсте П.Мисирков “ – 0 : 3

ООУ „ Гоце Делчев “ – ООУ Кирил и Методи “ – 7 : 0

 

Есенска сезона од 4 кола ќе биде реализирана во 2 дена и тоа на 15.11.2014 год. (Сабота) и 22.11.2014 год. (Сабота), додека пролетната сезона од 6 кола, ќе биде реализирана во периодот од 28.03.2015 год. до 02.05.2015 год.

 

По завршувањето на лигата, ќе следува прогласување и награди за најуспешните екипи.