If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА
14467
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14467,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА

Дата

June 04, 2018

Категорија

Вести

Согласно планот за одржување на речното корито на реките во урбан опфат, Општина Радовиш денес започна со активности за превентивно чистење на Радовишка река од вегетацијата, таложење на наносен материјал и шут во речното корито.

 

Со чистењето се овозможува поголем проток на вода во речното корито и заштита од поплавување во случај на екстермни временски услови.

 

Планираните активности ќе продолжат и во наредните денови.