If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА СУШИЦА
7738
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7738,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА СУШИЦА

Дата

June 17, 2014

Категорија

Тековни Проекти

На подрачјето на општина Радовиш, продолжува да се реализација Акциониот план за чистење на речните корита.  Градежните работи на теренот се одвиваат според планот  а денес се чистеше наносот од чакал и земја околу мостот кај бензинската пумпа на реката Сушица во Радовиш.

 

Во претходниот период целосно е исчистена делницата на Ињевска река во должина од 200 метри, а се расчистуваше и коритото на Злевска река, на потегот под с.Злеово-Радовишка река.

 

Планирано е да се исчистат и оформат речните корита на повеќе локации низ општина Радовиш.