If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ПРОЕКТОТ ИЗГРАДБА НА ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП
12137
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12137,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ПРОЕКТОТ ИЗГРАДБА НА ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП

Дата

January 18, 2017

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Вчера во општинските простории беше одржана јавна консултација за проектот „Изградба и реконструкција на државен пат А4, Штип-Радовиш“

 

Одговорни службеници од Јавното претпријатие за државни патишта денеска беа присутни во просториите на општина Радовиш и го претставија планот за реализација на патниот правец Штип-Радовиш. Имено, финансирањето на овој проект ќе биде направено со средства од Европската банка за обнова и развој и според нивните барања во делот на социјални аспекти денеска беше одржана ова консултација на која присуствуваа голем број на засегнати граѓани и претставници од локални фирми.

 

За реализацијата на овој проект целосно е подготвена техничката документација и на почеток е процесот на експропријација за што граѓаните и најмногу се интересираа. Беа објаснети постапките на подготвениот план експропријација и исплата на засегнатите сопственици.