If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЈАРГУЛИЦА ДОБИ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ – УЛИЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 1361 МЕТРИ
10530
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10530,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЈАРГУЛИЦА ДОБИ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ – УЛИЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 1361 МЕТРИ

Дата

June 16, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Се градат нови, се обновуваат стари улици. Градежната оператива е на терен. 2015 дефинитивно ќе биде одбележана како година на инвестиции во инфраструктурата.

 

Водени од потребата за унапредување на квалитетот на живот во руралните средини, Општина Радовиш  дава посебен приоритет на обновување на патната инфраструктурата во населените места.

 

Во с.Јаргулица викендов се заврши со асфалтирањето на улици во должина од 1361 метри и ширина 8 метри, инвестиција вредна 11.500.000 денари обезбедени  од буџетот на општина Радовиш.

 

Фирма изведувач на асфалтирањето на улиците е „Коле техника“ од Штип, а надзорен орган е „Еуро Консалтинг“ од Скопје.