If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“
10222
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10222,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“

Дата

April 09, 2015

Категорија

Вести

Денес во Центарот за култура „Ацо Караманов“ во склоп на Програмата за празници и манифестации на општина Радовиш за 2015 год. се одржа Манифестацијата „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“, која реално претставуваше голем празник за очи.

 

Слободно можеме да констатираме дека, учениците од Основните општински училишта, децата од Детската градинка Ацо Караманов како и децата од дневниот центар Порака го достигнаа врвот на својата креативност изразувајќи ја преку поединечни и групни декоративни велигденски јајца, велигденски креации, колажи, цртежи и велигденски песнички.

На сите дечиња од се срце им честитаме за вложениот труд, им посакуваме успешна иднина а на сите православни верници им ги честитаме велигденските празници.

 

Наградени креации:

1.    Најдобри поединечно декорирани велигденски јајца:

–       Јоана Манасиева, II одд. – ООУ Коста Рацин Подареш

–       Олга Спасова, VI одд. – ООУ Крсте Петков Мисирков

–       Елена Арсова, Детска градинка Ацо Караманов – управна зграда

 

2.    Најдобри поединечни велигденски креации:

–       Никола Петрушев, I3 одд. ООУ Крсте Петков Мисирков

–       Никица Крстева, V3 одд. ООУ Никола Карев

 

3.    Најдобри групни велигденски креации :

–       IX одд., ООУ Орце Николов Ињево

–       V одд., ООУ Кирил и Методи Ораовица

–       II одд., ООУ Коста Рацин – с. Јаргулица

 

4.    Најдобри велигденски колажи :

–       II1 одд. , ООУ Никола Карев

–       V3 одд. , ООУ Крсте П.Мисирков

–       Дневен центар Порака – Велигденски мозаик

 

5.    Најдобри велигденски песнички :

–       Мартина Стојанова, VI одд. ООУ Коста Рацин Подареш

–       Катерина Ефтимова, VI одд. ООУ Крсте П.Мисирков

–       Анастасија Гаврилова IV одд. ООУ Никола Карев