If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ АТРАКТИВНА НАСЕЛБА ОД 400 ПАРЦЕЛИ
11318
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11318,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ АТРАКТИВНА НАСЕЛБА ОД 400 ПАРЦЕЛИ

Дата

February 09, 2016

Категорија

Вести

Градоначалникот Сашко Николов денеска имаше средба со директорот на катастарот и со директорот на Управата за имотно-правни работи кои беа во официјална работна посета. На ова средба беше разговарано за најновиот проект на Владата на Република Македонија ,,Купи куќа за млади,, како и за решавање на долгогодишниот проблем со објектот на Стоковната куќа.

 

Градоначалникот Николов изјави: ,,Радовиш ќе добие атрактивна населба со површина од околу 16 хектари, после Чам Баир ,предлогот деновиве ќе биде доставен до Министерството за транспорт и врски, очекувам да почне постапката за урбанизација и до крајот на годината ќе започнеме со продажба на локации за градба.

 

Граѓаните веќе се запознаени дека Владата ќе ја гради целокупната инфраструктура на оваа современа населба која ќе биде во функција на младите од нашиот град.,, (Улици, одвод-довод и останато) ќе биде финансирано од Владата на Република Македонија, а плацевите ќе се продавата за по 1 евро/м2