If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | 19 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН
11400
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11400,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

19 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денес беше домаќин на деветнаесета седница на Совет за развој на Југоисточниот плански регион.

 

Седницата се одржа во салата на Советот на општина Радовиш, на истата Градоначалниците од општините од нашиот регион работеа по дванаесет точки од дневниот ред.

 

Беа донесени значајни одлуки поврзани со спроведување на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2015-2016 година.

 

Градоначалниците донесоа неколку одлуки за подготовка и спроведување на проекти меѓу кои: „Размислуваме за компостирање-Посветени на одржувањето на органскиот синџир„; „Прекуграничен систем за спречување од природни и од човекот предизвикани катастрофи“, а беа информирани и за Првиот повик за новата Транснационална Програма Балкан-Медитеран 2014-2020 година.

 

Дата

February 12, 2016

Категорија

Вести