If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | 52. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
11926
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11926,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

52. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

August 30, 2016

Категорија

Вести, Совет

Денешната седница на Совет на општина Радовиш со 64 точки на дневниот ред

 

Над 30 точки од дневниот ред на денешната седница на Советот се поврзани со донесување на одлуки со кои се дава согласност за вклопување во плански опфат-идна урбанистичка планска документација на бесправно изградени објекти.

 

Беше донесена одлука за изменување и дополнување на буџетот на општината за 2016 година, одобрени финансиски средства на неколку организации од нашиот град, како и беа донесени одлуки поврзани со именување и разрешување на членови во Управни одбори на образовните  институции од општината и општинската библиотека.

 

Истотака беа донесени и измените во Програмите за култура, ЛЕР, јавно осветлување и програмата за уредување на градежно земјиште, изградба, рекострукција и одржување на комунални објекти и локални патишта.