If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШИ ПРВАТА СЕЗОНА 2013/14 ОД ВОЗОБНОВЕНАТА ОПШТИНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА
7581
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7581,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШИ ПРВАТА СЕЗОНА 2013/14 ОД ВОЗОБНОВЕНАТА ОПШТИНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА

Категорија

Реализирани Проекти, Спорт

Вчера на градскиот стадион во Радовиш со два ревијални натпревари и прогласување на шампионите во оваа натпреварувачка сезона 2013/14 заврши Општинската фудбалска лига.

 

Оваа општинска фудбалска лига после 15 години беше возобновена со подршка од страна на општина Радовиш и Градоначалникот г-дин. Сашко Николов.

 

Во сезоната 2013/14 година учествуваа шест екипи од општината а целосните трошоци беа покриени од страна на општина Радовиш – сите екипи добија опрема, трошоците за судиите и делегатите беа покриени од страна на општината, како и инвестирањето во оградувањето на сите игралишта каде што се играа натпреварите.

 

Во оваа сезона најдобри беа фудбалерите од екипата на ФК Извор од Калуѓерица, каде што после ревијалниот натпревар им беше врачен пехарот од страна на Градоначалникот на општина Радовиш г-дин. Сашко Николов. Најдобар стрелец во лигата беше Донев Милан исто така од екипата на ФК Извор од Калуѓерица, додека признание за фер-плеј доби екипата на ФК Плачковица со најмалку добиени картони.