If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРИСТАП НА МИКРОПРЕТПРИЈАТИЈАТА ДО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ
8723
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8723,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРИСТАП НА МИКРОПРЕТПРИЈАТИЈАТА ДО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

Дата

July 16, 2014

Категорија

Вести

Во салата на Советот на општина Радовиш вчера се одржа предвање на тема Пристап на микропрепријатијата до јавните набавки.

 

Целта на овој проект е да го олесни пристапот на малите и на микропрепријатијата до пазарот на јавни набавки, придонесувајки за нивен одржлив развој и подобро искористување на нивните потенцијали за создавање работни места, раст и иновации.

Од друга страна на договорните органи проектот треба да им овозможи постигнување пониски цени и повисок квалитет во јавните набавки.

 

Овој проект е на УСАИД а е дел од серијата на работните состаноци кој моментално се одржуваат во југоисточниот регион на Македонија.

Работилницата ја одржаа Герман Филков – Раководител на проектот и Бети Пејева од ЕХО – Едукативно хуманитарна огранизација од Штип.