If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК – “ИЛИНДЕН”
8960
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8960,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК – “ИЛИНДЕН”

Дата

August 01, 2014

Категорија

Вести, Култура

Македонскиот народ воден од своите идеали за слобода и рамноправност уште во 1903 година преку Крушевската република покажа дека има визија за својата иднина и државност. Вековната борба за слобода конечно се оствари во 1944 година со Првото заседание на АСНОМ каде што Македонија беше конституирана како држава.

 

111 ГОДИНИ ИЛИНДЕН  – 70 ГОДИНИ АСНОМ

 

Нека ни е честит и вековит ИЛИНДЕН !

Сашко Николов – Градоначалник на општина Радовиш