If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ТППЕ РАДОВИШ
9888
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9888,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ТППЕ РАДОВИШ

Дата

January 15, 2015

Категорија

Известување

Како последица од ниските температури на подрачјето на општина Радовиш, зголемена е потребата од греење на објектите (станбени и деловни), но и опасноста од појава на пожари.

 

Од почетокот на оваа година,  само за две недели регистрирани се 13 пожари на станбени објекти пропратени со големи материјални штети.

 

За намалување на ризикот од пожар ги известуваме граѓаните од општина Радовиш, да ги преземат следните превентивни мерки:

 

 

-да извршат детален преглед на димоводите (оџаците) и да ги исчистат,

-доколку  оџакот е оштетен (напукнат, делумно срушен), веднаш да го санираат оштетувањето,

-да направат проверка на кровната конструкција околу оџакот,

-да ја проверат електричната инсталација.

 

 

ТППЕ-Радовиш

 

 

pdf_icon_50   Известување