If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2015/16 ГОДИНА
11147
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11147,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2015/16 ГОДИНА

Дата

November 17, 2015

Категорија

Соопштенија

„Согласно програмите и определбите на општина Радовиш за стимулирање на натпреварувачкиот дух и учењето на учениците, а врз основа на донесениот Правилник за доделуавње на стипендии за ученици во основното и средното образование во општина Радовиш, Градоначалникот и оваа година – трета по ред, го распиша Конкурсот за ученички стипендии за учебната 2015 – 2016 година на кој се јавија точно 60 ученици.

 

 

Внимателно, разгледувајќи ги сите 60 поднесени документи во затворен плик од страна на учениците – кандидати за ученички стипендии за учебната 2015-2016, Комисијата за доделување на стипендии формирана од страна на градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, стрикно почитувајќи го условите и критериумите за доделување на стипендиите утврдени со Правилникот за доделување на ученички стипенди, изврши бодирање на учениците по што,  од страна на градоначалникот на општина Радовиш беше донесена Одлука за доделување на стипендии во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2015 / 2016 година.
Со оваа Одлука стипендии им се доделуваат на 24 ученици од можните 28 стипендии, коишто можеа да бидат доделени.„

pdf-icon

 

 Одлука за доделување стипендии за учебната 2015/16 година