If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-15,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

Концерт на ЛОЗАНО во Радовиш

  |     |   No comment

Во склоп на Jубилејот „1000 години Радовиш“ а како дел од манифестацијата „САМУН ем ТАТЛИЈА“, на 11 Октомври под покровителство на ЕЛС општина Радовиш и Министерството за култура, свој целовечерен концерт ќе одржи македонската музичка ѕвезда Влатко Лозановски – ЛОЗАНО....

Прочитај повеќе

XXXIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НЕ СЕ ОДРЖА

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес требаше да ја одржи 33-та седница, насловена како итна со предложени 5 точки за Дневниот ред. Причината за неодржувањето на истата беше неприфаќање на итноста од мнозинството на советници во Советот на општина Радовиш, со што не се продолжи со предложениот...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ЛУПД ЗА ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА СО НАМЕНА В1- ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА – ПОУ С.КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на Општина Радовиш го дава следното:   С О О П Ш Т Е Н И Е   За организирање на Јавна...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА 2019“   ЈАВЕН ПОВИК...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ

  |     |   No comment

Се известуваат граѓаните, пчеларите и пчеларските здруженија на територијата на Општина Радовиш дека на ден 22.08.2019г. (четврток) во вечерните часови (од 22.00ч до 05:00ч) ќе се изврши прскање против комарци и други штетни инсекти. Се укажува на сите граѓани и пчеларски здруженија навреме да ги...

Прочитај повеќе

НА КОЈА ОД НАВЕДЕНИТЕ ЛОКАЦИИ БИ САКАЛЕ ДА СЕ ОДРЖИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

Анкета со која би сакале да Ве прашаме на која од наведените локации би сакале да се одржи манифестацијата „Самун ем Татлија 2019“ Вашите коментари и препораки можете да ги доставите и на маил info@radovis.gov.mk     Исто така може да одговорите на Анкетата....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“

  |     |   No comment

Традиционално и оваа година, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и Македонската православна црква, Брегалничка епархија-Храм Св.Троица, општина Радовиш ќе го одбележи чествувањето на патронот и заштитник на градот - Св.Спасо Радовишки.   Манифестацијата, со...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на...

Прочитај повеќе