If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-29,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

24 МАЈ – ДЕНОТ НА ПРОСВЕТАТА И СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ

  |     |   No comment

По повод 24 Мај – Денот на просветата и Светите браќа Кирил и Методиј, во Понеделник 23 Мај 2016 година со почеток од 19:00 часот во ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш, ќе се одржи свечена Академија со богата програмска содржина....

Прочитај повеќе

ОГЛАС за учество на обука и распределба на грантови за воведување на агроеколошки мерки во сливот на река Струмица – Прв циклус

  |     |   No comment

Проектот за управување со сливот на река Струмица има за цел да воведе сеопфатни мерки со кои значително ќе се подобри еколошкиот статус на водните тела и целокупното сливно подрачје. Во партнерство со локалните земјоделски производители, Проектот ќе спроведува активности за зголемување на конкурентноста...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

  |     |   No comment

  ОПШТИНА РАДОВИШ ОБЈАВА број 1/2016 (14.04.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш   ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

(продолжен) ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

  |     |   No comment

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години   -       Пријавувањето ќе се врши во просториите на Општина Радовиш во Архива од 01.04.2016 а...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Поради зголемениот обем на работа за пријавување на бесправни објекти, се известуваат сите заинтересирани граѓани, дека Архивата во Општина Радовиш при сектор за урбанизам, животна средина, комунални работи и локален економски развој, ќе работи (за прием на барања) среда и четврток со продолжено работно време...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е Се известуваат граѓаните и правните лица на територијата на Општина Радовиш, дека се распишува: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови.   Јавниот повик се распишува согласно на член 21 од Законот за просторно и...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ОГЛАС  за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години      ЈАВЕН ОГЛАС (превземи)...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш за 2016 година 1. Се распишува оглас за распределба на средства од Буџетот на општина  Радовиш на заинтересирани  здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА

  |     |   No comment

  Врз основа на член 65, став (6) од Законот за животна средина („Службен весник на Република Македонија“ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12 и 93/13), Општина Радовиш на ден 10.03.2016 година донесе:   ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА   За планскиот документ, урбанистички план...

Прочитај повеќе