If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-2,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

КОНЗУЛОВ: ЗАВРШЕНИ 5 ЗНАЧАЈНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

  |     |   No comment

Во последните четири месеци во општината се рализирани пет значајни проекти за подобрување на патната и комунална инфраструктура. Станува збор за изградба и реконструкција на локални патишта, улици, тротоари и атмосферска канализација со кои се решаваат низа инфраструктурни проблеми и подобрува квалитетот на животот во...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ЗАЕДНИЧКИОТ ПРОЕКТ НА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН И ОПШТИНА РАДОВИШ – „ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА“

  |     |   No comment

Од 18-ти до 21-ви Јули, во пријателската општина Тетевен во Република Бугарија, преку повеќе интерактивни настани, успешно беше реализиран заедничкиот проект на општина Радовиш и општина Тетевен „Заедно создаваме подобра иднина“ кој беше одобрен на почетокот од оваа година преку програмата „Европа за граѓаните“. Во проектот...

Прочитај повеќе

ДОКОМПЛЕТИРАНА ОПРЕМАТА НА ТППЕ РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Во рамките на вториот дел од набавката на опрема, за потребите на ТППЕ Радовиш, Градоначалникот Герасим Конзулов изврши примопредавање на високозаштитни комплет-одела, заштитни чизми, гумени чизми и друго, неопходни при интервенирање на ТППЕ Радовиш. Опремата е изработена според пропишаните прописи и стандарди на ЕУ. ...

Прочитај повеќе

НОВА КОМУНАЛНА ОПРЕМА ЗА ЈП ПЛАВАЈА ВО ВРЕДНОСТ ОД 5.8 МИЛ. ДЕН.

  |     |   No comment

Со цел обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните, градоначалникот Герасим Конзулов изврши примопредавање на нова градежна машина – универзален ровокопач утоварувач, како и промоција на специјалното комунално возило за собирање и транспорт на смет-донација од рудникот Бучим.       ФОТО ГАЛЕРИЈА...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА СО РАБОТА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Започна со работа новата пречистителна станица за третман на отпадни води во Радовиш. Покрај новата пречистителна станица за третман на отпадни води, ревитализирана и проширена е примарната канализациона мрежа во општината Радовиш, со што се решава проблемот со отпадните води, се подигнуваат стандардите за заштита...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВАТА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вложувањето во изградба на пречистителни станици е исклучително важно за заштита на животната средина и за заштита и унапредување на здравјето на граѓаните, наводнувањето на земјоделските површини ќе се врши со чиста и здрава вода, што е предуслов за производство на здрава храна.   Во Радовишката река...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ДЕТСКИ ПАРК ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Завршено е партерното уредување и поставување на детско игралиште и урбана опрема во парк  с.Ораовица   На радост на децата и задоволство на повозрасните жители деновиве е завршена изградбата на детското игралиште во населеното место Ораовица, ова игралиште е изградено преку Проектот за подобрување на постоечката и...

Прочитај повеќе

КАНАЛИЗАЦИОНИ МРЕЖИ

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Изградена канализациона мрежа во Калуѓерица 2. Изградена канализациона мрежа во Воиславци 3. Довршена канализацијата во Ињево 4. Изградена атмосферска канализација во УБ 26 5. Заокружена изградбата на канализационата мрежа во Покрајчево 6. Доизградба на фекална канализација во Раклиш 7. Решен проблемот со атмосферските води на улица...

Прочитај повеќе

ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Асфалтирана улица Дане Трајков 2. Асфалтирана улица „4“ во Корчо Маало 3. Изградена улица Бел Камен 4. Реконструирана улицата Шаин Маале 5. Асфалтиран локален пат од ул. Плачковица во правец Р528 (Коџа Баир) 6. Поплочена со бекатон улица во 5 УЗ (Габрешко Маало) 7. Поплочени со...

Прочитај повеќе