If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-4,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТОПОЛНИЦА

  |     |   No comment

Во село Тополница беше пуштено во функција новото повеќенаменско спортско игралиште, кое е изградено со средства од буџетот на општина Радовиш, еден од ветените проекти на Градоначалникот Сашко Николов за жителите на оваа населено место. Навистина е задоволството големо што во селото Тополница имаме прилика да...

Прочитај повеќе

ФИНАЛИЗИРА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „19“ ВО СЕЛО ИЊЕВО

  |     |   No comment

      Oпштина Радовиш продолжува со реализација на предвидените градежни проекти со една единствена цел подигање на животниот стандард и квалитетот на животот на нашите граѓани. Во овој момент финализираат работите околу асфалтирањето на улицата „19“ во село Ињево, улицата е со должина од 250 метри и широка...

Прочитај повеќе

УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016

  |     |   No comment

  Училишен научен саем - креативност и талентираност на дело Ова манифестација прераснува во традиционална и со се попозитивен ефект. Општината целосно го подржува настанот кој има за цел промоција на образовниот процес и поттикнување на натпреварувачки дух меѓу младите и постоечките образовни институции кои годинава се...

Прочитај повеќе

ПЕШАЧКА ПАТЕКА ДО МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. ГЕОРЃИ

  |     |   No comment

  Вo завршна фаза се активностите на изградбата на Пешачката патека до манастирскиот комплекс Св. Георги во Ораовица. Оваа пешачка патека е во должина од 1.700 метри, а средствата се обезбедени преку Агенцијата за рурален развој. Покрај изградбата на патеката во проектот е предвидено и поставување урбана опрема,...

Прочитај повеќе

УЛИЦАТА „ШАИН МААЛЕ“ ЦЕЛОСНА ОБНОВЕНА И АСФАЛТИРАНА

  |     |   No comment

Завршени се сите градежни активности поврзани со рехабилитацијата на улицата „Шаин Маале“.   Санирана е главната причина која во минатото предизвикуваше голем проблем и ископување на асфалтот, а тоа беше запушена и несоодветна атмосферска канализација.   Сега со новите градежни активности се поставени уште три нови попречни канали со...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ДОБИ „УРБАН ЅИД“

  |     |   No comment

Спортско - рекреативниот центар "25-ти Мај", денеска од младите луѓе и претставниците на локалниот младиснки совет од општината Радовиш беше претворен во урбан ѕид, на кој се испишуваа пораки за заштита на животната средина и се цртаа графити со позитивна тематика. Овие активности се дел од...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО СПРОВЕДЕН ПРОЕКТОТ ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Од 01.06.2015 година до 30.11.2015 година во нашата општина се спроведуваше проектот Општинско-корисна работа. Самиот проект беше насочен кон услови за одржливи вработувања и подршка на одржливи вработувања на долгорочно невработени евидентирани лица  во општина Радовиш преку вработување на 15 невработени лица и имплементирање на...

Прочитај повеќе

ЗАВРШЕН ПРОЕКТОТ ЗА ЗАФАЌАЊЕ НА АТМОСФЕРСКИТЕ ВОДИ ВО УБ26

  |     |   No comment

Успешно завршените и добро реализирани проекти ги даваат очекуваните резултати Со урбанизацијата на подрачјето над стариот базент во Радовиш, беше нарушено природното истекување во коритото на Радовишка река како реципиент.  Затоа при обилни врнежи се јавуваше излевање на води кои нанесуваае штети на објектите по централниот...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“

  |     |   No comment

Општина Радовиш беше активно вклучена во проектот ,,Македонија без отпад,,.   Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизми за подршка на граѓаните, општините и...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА ВО „КОРЧО МААЛО“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов ја посети локацијата на кои се изведуваат финалните асфалтерски работи за завршување на ул: бр. „4“ во Корчо Маало на потегот од „Шаин Маале“ кон улица „Калаузлиска“ каде се реши повеќедеценискиот проблем на граѓаните од овој дел на градот.   Општина...

Прочитај повеќе