If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-5,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО СЕЛО БУЧИМ

  |     |   No comment

Во текот на изминатиот период активно се работеше на изградбата односно поплочување на улица во населеното место Бучим која е во должина 200 метри или 720 м/2.   Денеска на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам свечено беше пуштена во употреба нова поплочена улица во село Бучим. Улицата...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА „ДАНЕ ТРАЈКОВ“ ВО ЗАВРШНА РЕАЛИЗАЦИЈА

  |     |   No comment

Денес е при крај реализацијата на уште еден проект за кој што на жителите од петата месна заедница односно на жителите што живеат и гравитираат околу улицата Дане Трајков, од страна на градоначалникот Сашко Николов им беше ветено дека ќе се реши. Решавањето на овој проблем...

Прочитај повеќе

ООУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ СО НОВА БИБЛИОТЕКА

  |     |   No comment

  Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“ доби нов простор за едукација и развој на образовниот процес.   Имено станува збор за новата училишна библиотека, деновиве беше отпочната монтиражата и средувањето на просторот на библиотеката која се очекува да биде комплетно опремена со книги и лектири кои се...

Прочитај повеќе

ЈАРГУЛИЦА ДОБИ КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ – УЛИЦИ ВО ДОЛЖИНА ОД 1361 МЕТРИ

  |     |   No comment

Се градат нови, се обновуваат стари улици. Градежната оператива е на терен. 2015 дефинитивно ќе биде одбележана како година на инвестиции во инфраструктурата.   Водени од потребата за унапредување на квалитетот на живот во руралните средини, Општина Радовиш  дава посебен приоритет на обновување на патната инфраструктурата во...

Прочитај повеќе

НАСЕЛБА РАКЛИШ ДОБИ НОВ КОМПЛЕТНО ОБНОВЕН ПАРК И ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ

  |     |   No comment

Проектите со кој го унапредуваме квалитетот на живеење во сите урбани средини е наше секојдневие-Задоволни и среќни граѓани наш приоритет   Населба Раклиш доби нов комплетно обновен парк и детско игралиште по најсовремени стандарди за модерно и урбано живеење.   Со овој прекрасен парк и со поплочувањето на тротоарите...

Прочитај повеќе

СТАРИОТ МОСТ – СТАРО НОВ СИМБОЛ НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ СТАР МОСТ ВО РАДОВИШ Мостот симбол на Радовиш кој ги спојува минатото и сегашноста на градот и кој ќе биде нов препознатлив белег на Градот во иднината - свечено е пуштен во употреба.   Реновираниот мост е ново прекрасно здание комплетно реновирано со...

Прочитај повеќе

РЕШАВАЊЕ НА ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ – ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛ. ДАНЕ ТРАЈКОВ

  |     |   No comment

Го решаваме повеќедеценискиот проблем-започна изградбата на ул: ,,Дане Трајков,,     Во моментов започнуваме со решавање на еден повеќедецениски проблем кој со години се провлекува во нашиот град и во општината-улицата Дане Трајков-конечно ова улица ќе биде пробиена и асфалтирана.   Покрај тоа градежните работи вклучуваат и поставување на канализационна...

Прочитај повеќе

ВЕТУВАМЕ, ИСПОЛНУВАМЕ И РЕАЛИЗИРАМЕ-НАШИТЕ ИДЕИ И ПРОЕКТИ НА ДЕЛО

  |     |   No comment

Денеска Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов посети повеќе локации на кои се изведуваат градежни работи особено на улиците во градот. При тоа тој изјави: ,,Посебно сум горд што со започнувањето на ова активност на крак Корча Маало во населба Коџа Баир го решаваме повеќе деценискиот...

Прочитај повеќе

НОВ ПАРК ЗА РАДОСТ НА ДЕЦАТА ОД ТРЕТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денеска свечено беше пуштено во употреба новоизграденото детско катче во третата урбана заедница во Радовиш. За половина мандат и ветени десет детски катчиња Градоначалникот Николов успеа и ги реализира сите, а со денешното свечено пуштање во употреба на десеттото катче се заокружува дел од проектот...

Прочитај повеќе

ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА МОСТОТ НА РАДОВИШКА РЕКА КАЈ ЗЛЕОВО

  |     |   No comment

Со изведбата на горниот асфалтен слој на мостовската конструкција,  жителите од населеното место Злеово во општина Радовиш, повторно ќе имаат можност преку регионалниот пат Р29741 да се поврзат со магистраниот пат А4 (Радовиш-Штип).   Околу 1500 жители од оваа радовишко село беа отсечени од сообраќајната мрежа во...

Прочитај повеќе