If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-7,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

НАТПРЕВАРИТЕ МОЖАТ ДА ЗАПОЧНАТ

  |     |   No comment

Проектот за изградба на мултифункционални игралишта во повеќе населени места во општина Радовиш заврши деновиве со поставување на осветлување на игралиштата.   Осветлувањето е според сите пропишани стандарди за одигрување на спортски натпревари во вечерни услови, со што на жителите на овие населени места им се овозможува...

Прочитај повеќе

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“

  |     |   No comment

Националната акција „Македонија без отпад“ денес 18.10.2014 (Сабота) беше спроведена на територијата на општина Радовиш, се чистеше на градскиот рид, во училиштата и други створени локални депонии низ општината....

Прочитај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ “АЦО КАРАМАНОВ“ ДОБИЈА НОВО ДЕТСКО РЕКРЕАТИВНО КАТЧЕ

  |     |   No comment

Денес со пригодна свеченост во ЈОУДГ  “Ацо Караманов” во Радовиш беше одбележан почетокот на одбележувањето на “Неделата на детето”. А на задоволство на најмалите беше пуштено во употреба новото “Детско рекреативно катче“ кој е во склоп на оваа градинка.   Дечињата од ЈОУДГ “Ацо Караманов“ - Управна...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИЈА УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНИТЕ „ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛСКИ ШКОЛИ“ – РАДОВИШ 2014

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов синоќа присуствуваше на завршниот тренинг од овогодишните „Отворени забавни фудбалски школи “ кои по 11-ти пат се одржуваат во нашиот град.   Преку 200 дечиња на возраст од 6-11 години во изминативе четири дена имаа активности со своите тренери и инструктури,...

Прочитај повеќе

“НАШИТЕ УЛИЦИ НАШ ИЗБОР” – ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ПРЕДВОДНИК НА КОЛОНАТА ОД 200 ВЕЛОСИПЕДИ

  |     |   No comment

Доаѓајки пеш на работа со својата сопруга градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов  активно се вклучи во манифестацијата „Нашите улици наш избор“, покрај тоа што беше покровител на целиот настан градоначалникот Николов беше и активен партиципиент во сите случувања по повод "Светскиот ден на мирот"...

Прочитај повеќе

ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛСКИ ШКОЛИ (OPEN FUN FOOTBAL SCHOOLS) “РАДОВИШ 2014”

  |     |   No comment

Денес на градскиот стадион во Радовиш започнаа 11. по ред "Отворени забавни фудбалски школи" Радовиш 2014, каде што учествуваат вкупно 200 деца на возраст од 6-11 години.   На овие фудбалски школи со дечињата ќе работат во наредните четири дена 12 тренери, а сите учесници на овие...

Прочитај повеќе

ОБНОВУВАЊЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОВ

  |     |   No comment

Додека градиме еден нов современ Радовиш кој од ден на ден се повеке заличува на модерна метропола, не забораваме на минатото и на нашата славна историја,не ги забораваме луѓето и хероите кој со своите дела и саможртва пред олтарот на слободата дале огромен придонес за...

Прочитај повеќе

НОВИ АВТОБУСКИ ПОСТРОЈКИ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Сакајки да им излеземе во пресрет на желбите на граганите и водејки грижа за нивните реални потреби, општина Радовиш во моментот поставува повеќе автобуски постројки за потребите на граѓаните од Радовиш и населените места.   Во тек е поставувањето на вакви постројки во селата Ораовица, Злеово, Подареш...

Прочитај повеќе

ПОРТАТА НА РАДОВИШ – ЕДНА СЛИКА ИЛЈАДА ЗБОРОВИ

  |     |   No comment

Како ретко кој град во Република Македонија како нашиот град може да се пофали со модерно уреден и хортикултурно среден влез. Имено на иницијатива на градоначалникот на општина Радовиш г-дин.Сашко Николов и посветената работа на службите во општина Радовиш се пристапи кон уредување и средување...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ СО ГОЛЕМИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов денес беше во посета на образовните институции во општина Радовиш, каде што имаше средба со директорите и вработените од овие училишта, а беше запознаен со активностите, реконструкциите и реализираните проекти кои беа превземени во текот на летниот распуст. Од страна на директорите на...

Прочитај повеќе