If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-18,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОБЈАВА ЗА ПРОДАЖБА НА ПОДВИЖНИ СТВАРИ-ДРВНА МАСА

  |     |   No comment

Објава бр.1/2018      За продажба на подвижни ствари-дрвна маса (канадска топола,црна топола,багрем,врба , орев,евла,црница и кисело дрво ) по пат на електронско јавно наддавање (прва објава)   1.Предмет на продажба по пат на електронско јавно наддавање: -Дрвна маса од канадска топола-202 дрвја ,црна топола-8 дрвја,багрем-57 дрвја,врба-11 дрвја, орев-4 дрвја,црница-1...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53  став 1 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXII-итна седница на Советот на општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 9 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на општинската програма бр: 08-967/1 од 28 мај 2018 год. , Акциониот план за јавни работи на Општина Радовиш за 2018 година бр. 08-968/1 од 01.06.2018 година и Одлука за објавување...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ   Се распишува јавен конкурс за избор на Здружение на граѓани за реализација на шестоноемврискиот турнир во мал фудбал во општина Радовиш во 2018 година.   Периодот за доставување...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

Општина Радовиш распишува Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2018 година.   На овој конкурс може да се јават сите заинтересирани физички и правни лица, организации од невладиниот сектор , образовни, спортски и културни установи и останати асоцијации на граѓани од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА ПОДАРЕШ, ДАМЈАН И ИЊЕВО

  |     |   No comment

Во тек е Јавна презентација и Јавна анкета за предлог урбанистички плановите за населените места Подареш, Дамјан и Ињево. Сите заинтересирани лица можат да доставуват писмени забелешки со анкетен лист во секторот за урбанизам во ЕЛС Општина Радовиш.   Погледни или превземи УПС ДАМЈАН УПС ИЊЕВО УПС ПОДАРЕШ ...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ЛУПД КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ ЛУПД за определување на градежна парцела со намена В1-Образование и наука-ПОУ с. Калаузлија, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз животната...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ДУП УБ 3

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ Измена и дополнување на ДУП за дел од УБ3 со намена Индустрија во Радовиш, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XIX-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XIX-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани,         Според долгорочната временска прогноза, за подрачјето на Република Македонија а со тоа и на општина Радовиш, ни престои период пропратен со високи дневни теператури и слаби врнежи од дожд.   Временските прилики во текот на пролетта и летото, условија силен развој на вегетацијата, која веке...

Прочитај повеќе