If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-19,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АПЕЛ

  |     |   No comment

Се позачестена е појавата на палење на депонијата во Радовиш а нашите неофицијални сознанија дека истата се пали намерно од лица кои  остваруваат лична заработка и  се ангажирани од страна на овластени откупувачи на отпад, за нивни потреби и од други лица.   Имајки во предвид  дека...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XVIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XVIII-итна седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И УЧЕСТВО НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ СУБЈЕКТИ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “СAМУН ЕМ ТАТЛИЈА“–12,13 И 14 ОКТОМВРИ 2018 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на Одлука на Управниот одбор од 24.08.2018 год., Здружението „Експериенце“ на ден 27.08.2018 год. објавува :                                ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА“ –...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XVII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XVII-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

                         Ј  А  В  Е  Н     О  Г  Л  А  С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа   Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна...

Прочитај повеќе

ЗАПОЗНАВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ОДБЛИСКУ СО НАТО

  |     |   No comment

Канцеларијата на НАТО за врски Скопје отпочна проект низ градовите во државата за запознавање на граѓаните одблиску со НАТО.   Проектот се реализира преку поставување на штанд со промотивен материјал кој се дели на граѓаните со цел за запознавање на граѓаните одблиску со НАТО.   Штандот во Радовиш ќе...

Прочитај повеќе

ВТОРО АВИО-ТРЕТИРАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Почитувани, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот организира авио-третирање против комарци. Предвидени се две прскања на територија од по 5741 ха.   Се известуваат граѓаните на општините Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш и Струмица дека второто...

Прочитај повеќе

ПРАВИЛНИК ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА КАНДИДАТИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ПОМОШНО-ТЕХНИЧКИ ЛИЦА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Согласно член 20-г и 20-д од Законот за вработените во јавниот сектор (Сл. весник на РМ бр. 27/14..35/18) и член 25 од Законот за работните односи (Сл.весник на РМ бр.62/2005...

Прочитај повеќе

ПРАВИЛНИК ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА КАНДИДАТИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ПРОТИВПОЖАРНИОТ ВОД ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Согласно член 11 став 9 од Законот за пожарникарството (Сл. весник на РМ бр. 67/04,81/07,55/13,158/14,193/15 и 39/16), Градоначалникот на општина Радовиш,донесува:                                       П Р А В И Л...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА БРОЈ 1/2018 ( 23.07.2018 ГОДИНА) ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ   Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш , за А1 домување во станбени куќи – Уб.15 донесен со одлука на Совет на општина Радовиш, бр   07-2607/1  од...

Прочитај повеќе