If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-25,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ОГЛАС до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016, Програмата Општинско – корисна работа,...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТИ ПРОМЕНИ И ПОДАТОЦИ ЗА ДАНОК НА ИМОТ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат сите даночни обврзници, правни и физички лица, од Општина Радовиш, да ги пријават сите настанати промени во текот на 2016 година, кои се однесуваат на данокот на имот или комунална такса.  ...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПЛАЌАЊЕТО НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

СООПШТЕНИЕ Им се соопштува на сите правни и физички лица од Општина Радовиш, кои ги немат подмирено сите давачки од данокот на имот и комунална такса, тоа да го сторат во најкус можен рок...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ТЕНИСКИТЕ ТЕРЕНИ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани, Согласно Правилникот за користење и одржување на двојните тениските терени.) ве известуваме дека, почнувајќи од 30.05.2016 год. Понеделник, терените можат да бидат користени рекреативно од граѓаните на општина Радовиш, според пропишаните услови во самиот Правилник. Ги замолуваме сите граѓани кои ќе ги користат терените за:...

Прочитај повеќе

ОГЛАС за учество на обука и распределба на грантови за воведување на агроеколошки мерки во сливот на река Струмица – Прв циклус

  |     |   No comment

Проектот за управување со сливот на река Струмица има за цел да воведе сеопфатни мерки со кои значително ќе се подобри еколошкиот статус на водните тела и целокупното сливно подрачје. Во партнерство со локалните земјоделски производители, Проектот ќе спроведува активности за зголемување на конкурентноста...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ

  |     |   No comment

  ОПШТИНА РАДОВИШ ОБЈАВА број 1/2016 (14.04.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш   ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

(продолжен) ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

  |     |   No comment

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години   -       Пријавувањето ќе се врши во просториите на Општина Радовиш во Архива од 01.04.2016 а...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Поради зголемениот обем на работа за пријавување на бесправни објекти, се известуваат сите заинтересирани граѓани, дека Архивата во Општина Радовиш при сектор за урбанизам, животна средина, комунални работи и локален економски развој, ќе работи (за прием на барања) среда и четврток со продолжено работно време...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е Се известуваат граѓаните и правните лица на територијата на Општина Радовиш, дека се распишува: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови.   Јавниот повик се распишува согласно на член 21 од Законот за просторно и...

Прочитај повеќе