If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-2,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

TREEBANKS – Подигањето на општествената одговорност за зачувување на животната средина

  |     |   No comment

Подигањето на општествената одговорност за зачувување на животната средина е врвен приоритет. TREEBANKS се доказ за тоа, и верувајте - нема им рамни. Овој наш, европски и светски проект потекнува од овде-од Радовиш, и како нов бренд треба да претставува наша заедничка гордост. Овој тим на ентузијасти не...

Прочитај повеќе

ОДОБРЕНИ 23 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ПРОГРАМАТА ТАВ ЗА ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ДО ГРАДСКИОТ ВОДОВОД

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов го потпиша договорот за изградба на „Локален пат Радовиш- пристап до градскиот водовод Радовиш во Општина Радовиш“ со Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и генералниот директор на ТАВ Македонија Метин Батак.   Договорот е дел од програмата...

Прочитај повеќе

ТЕКОВНО: 6 ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРА ОПШТИНА

  |     |   No comment

Продолжува работата на тротоарите на ул. Плачковица; Се поставуваат бетонски рабници на кракот на ул.Плачковица пред асфалтирање; Се поплочува нова улица во с.Ораовица; Се гради спортското игралиште во с. Подареш; Активно се работи на трите улици со фекална канализација во с. Јаргулица; Се обновува...

Прочитај повеќе

СОРАБОТКА САНДАНСКИ-РАДОВИШ: СТАРТУВА ПРОЕКТОТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ПОСЕДИЦИТЕ ОД ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ 

  |     |   No comment

 Ке се уредува коритото на река Сушица во должина од 624 метри. Стартува имплемементацијата на проектот„ Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш“ финансиран од ЕУ преку Интеррг-ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р.С.Македонија.   Главанта цел на...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА СО РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЕКТОТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ООУ„ОРЦЕ НИКОЛОВ“- С.ИЊЕВО

  |     |   No comment

Започнаа градежните активности за подобрување на енергетската ефикасност на зградата на основното училиште „Орце Николов“ во село Ињево како дел од проектот „3Еm“ финансиран од програмата за прекугранична соработка со Грција.   Проектот има за цел да развие целосно функционален систем за енергетска ефикасност во основното училиште со...

Прочитај повеќе

СЕ АСФАЛТИРА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ РАДОВИШ-СТРУМИЦА

  |     |   No comment

Во тек е асфалтирање на регионалниот пат Радовиш-Струмица од клучката Радовиш до клучката Воиславци со должина од 4,5 километри.   Се поставува нов асфалтен слој со дебелина од 11 cm. Во склоп на санацијата се отстрани дел од асфалтниот слој и се корегира равноста на патот. До...

Прочитај повеќе