If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-5,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИЗРАБОТКА НА ОПШИВКИ-РАМКИ НА СТЕБЛАТА ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

  |     |   No comment

Се работи на изработка на опшивки-рамки на стеблата во централното градско подрачје, оштетени како резултат на подигање на подлогата од корењата на стеблата....

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТКА НА 3 (ТРИ) ИСПУСТИ НА РЕКАТА НА ДЕСНАТА СТРАНА НА КЕЈ „8 СЕПТЕМВРИ“

  |     |   No comment

Во моментот се работи на изработка на 3 (три) испусти на реката на десната страна на кеј „8 Септември“ со што конечно ќе се реши одводнувањето на атмосферските води на кејот и на дел од централното градско подрачје....

Прочитај повеќе

ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРИСТАПЕН ПАТ КОН СЕЛСКИТЕ ГРОБИШТА ВО С. ПОДАРЕШ

  |     |   No comment

Во Подареш се изврши поправка на пристапниот пат кон селските гробишта со дел од извадениот асфалт од патот Радовиш-Подареш. Со оваа поправка ќе се обезбеди безбеден приод и решавање на долгогодишниот проблем....

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ ТРОТОАРИ, ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ, ПАРКИНЗИ И ДР.

  |     |   No comment

Поврзана е зградата на општината со полициската станица со патека и рампи за лица со попреченост, со што е овозможена напречена комуникација. Воедно се уредува хортикултурно дворното место – паркот кон кејот.   Исто така како Велигденска честитка, станарите од колективните станбени згради добија нов паркинг за...

Прочитај повеќе

ПРВАТА ФАЗА ОД САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕН АСФАЛТ

  |     |   No comment

Екипите на ДПТУ „Коле Транс Инжинеринг“ ја завршија првата фаза од акцијата за санирање на ударните дупки на градските сообраќајници.    Санирани се најоштетените делови на асфалтот на булеварот Александар Македонски и други кртични сообраќајници во градот. Во склоп на акцијата е саниран и пристапниот пат до ЈП Плаваја. Во...

Прочитај повеќе

РЕКОНСТРУКЦИЈА-НАДГРАДБА НА ПОСТОЕЧКИОТ АСФАЛТЕН КОЛОВОЗ

  |     |   No comment

                Во склоп на редовните активности од претходно донесената Програма за одржување на улици, во Радовиш деновиве се санирааат најкритичните места, каде што е оштетен асфалтот и истите се пополнуваат со нов слој.   Овие активности на општината се во склоп на претходно склучениот договор за одржување,...

Прочитај повеќе

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УСАИД, ОПШТИНА РАДОВИШ И ООУ„НИКОЛА КАРЕВ“

  |     |   No comment

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИ ЦЕНТАР ЗА ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ (МЦГО) – СКОПЈЕ ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА НА МЛАДИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО (МИМО), ОПШТИНА РАДОВИШ И ООУ„НИКОЛА КАРЕВ“ – РАДОВИШ   Меморандумот беше потпишан од Градоначалникот на општина Радовиш г-н. Герасим Конзулов, извршниот директор на Македонски центар...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ОПШТИНА РАДОВИШ ДОДЕЛИ 29 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ   Денес, 25.01.2019 год. - Петок, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2018/19 год.   Се доделија вкупно 29 стипендии на...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ПОДГОТВУВА ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА

  |     |   No comment

Општина Радовиш издвои средства за изработка на проектна документација, со која е предвидено да се изгради гасоводна мрежа во Радовиш во должина од 7 километри.   Договорот со најповолниот понудувач беше потпишан минатата недела, со што е создадена можност за комплетирање на идејниот и основниот проект во...

Прочитај повеќе