If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-7,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа координативен состанок на претставници од „JICA“и претставници од институциите вклучено во  „Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (Eco–DRR) преку одржливо управување со шумите во Република Македонија”.   Оваа координација беше со цел на...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА КАЈ ПРВИОТ МОСТ

  |     |   No comment

Работни активности за поврзување на дел од улица со првиот мост по течението на Радовишка река кој што претставуваше проблем за граѓаните кои живеат во тој дел на градот. Со оваа асфалтирање целосно ќе може безбедно да се одбива сообраќајот и кружното движење на возилата по...

Прочитај повеќе

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА ВО РАКЛИШ

  |     |   No comment

Во тек се работни активности на изградбата на новата улица во населба Раклиш. Деновиве се започна со пробивањето и порамнувањето на улицата која е долж течението на река Марлада....

Прочитај повеќе

НОВ АСФАЛТЕН СЛОЈ НА УЛИЦА КАЛАУЗЛИСКА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше на терен и ги проследи работните активности кои се одвиваат на улица Калаузлиска, каде што денес се асфалтираше со нов асфалтен слој.   Делот на улицата Калузлиска, во должина од околу 500 метри каде што беше најмногу оштетена на излезот од градот...

Прочитај повеќе

СЕМИНАР ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ“

  |     |   No comment

Во рамките на „Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (Eco-DRR) преку одржливо управување со шумите во Република Македонија” денес беше одржан еднодневен Семинар  за запознавње со концептот на  Еко-ДРР и беше презентиран Проектот.     На почетокот воведно обраќање имаше Градоначалникот на...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ КОН ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше во посета на Планината Плачковица каде што се одвиваат градежните работи околу реконструкцијата на регионалниот пат каде што денес се асфалтираше дел од трасата од 2,5 км. која е предвидена со овој проект за реконструкција и поставување на нов асфалтен...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ КОН ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со тимот на соработници, Раководителот на секторот за урбанизам Кирчо Сусинов вчера беа на терен каде што се одвиваат градежните работи околу реконструкцијата на регионалниот пат кон Планината Плачковица.   Регионалниот пат кон планината Плачковица започна да се реконструира на делот од т.н....

Прочитај повеќе

РАБОТНИ СРЕДБИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ „ГАСИФИКАЦИЈА НА ОПШТИНА РАДОВИШ“

  |     |   No comment

Остварени службени средби со цел изработка на проект за гасификација на општина Радовиш и средба во амбасадата на Шведска во Македонија за поинтезивна соработка преку УНДП програмата за развој на ОН   Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов заедно со раководителот на секторот за урбанизам во општина...

Прочитај повеќе

СКЛУЧЕН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ТРЕТМАН НА ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД

  |     |   No comment

Во согласност со Законот за управување на електричен и електронски отпад, Градоначалникот на општина Радовиш потпиша договор за меѓусебна соработка со „Елколект“ ДОО Скопје – лиценциран колективен постапувач со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акомулатори.   Со ова, ЕЛС Радовиш доби донација од...

Прочитај повеќе