If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-8,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОБНОВУВАЊЕ НА ЦЕФКОВОДИТЕ ЗА КАНАЛИЗАЦИОНИТЕ СИСТЕМИ

  |     |   No comment

Во склоп на Проектот за изведба и реализација на Прочистителната станица со колекторски систем, деновиве, во градот Радовиш се реализира и ревитализацијата, т.е, обновувањето на цефководите за канализационите системи по улиците на градот Радовиш во вкупна должина од 3200 метри.   Со овој зафат значително ќе се...

Прочитај повеќе

ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА КАПАЦИТЕТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ ОД КАТАСТРОФИ ВРЗ БАЗА НА ЕКОСИСТЕМСКИ МЕРКИ

  |     |   No comment

Денес во општина Радовиш се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници од Јапонската агенција за мегународна соработка, Центарот за управување со кризи, и претставници на ЈП Македонски шуми.   Целта на овој работен состанок беше „Проектот за изградба на капацитети за намалување на ризикот од катастрофи врз...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПРОЕКТОТ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА

  |     |   No comment

Денес по иницијатива на Градоначалникот Герасим Конзулов се одржа работна средба со учесниците во изведбата на проектот Пречестителна станица и реконструкција на канализационите системи.   Беа Присутни преставници на изведувачкиот конзорциум VTE и ,,Вардар Градба,, со своите претставници  Томик Тебски, Славејко Георгиев и Николче Панев, Надзорот од...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Заменик министер за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и Градоначалникот Герасим Конзулов остварија средба и беа во посета на Пречистителната станица во Радовиш.   Во обиколката на Пречистителната станица која е во завршна фаза од страна на претставници на изведувачот Вардар градба беа запознаени со...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБА НА УЛИЦАТА КОН ТИРЗ ЗОНАТА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Отпочната е изградбата на улица која води до ТИРЗ зоната, улицата е со вкупна проектирана должина 270m' (100m' реконструкција, 170m' нова градба) од вкупната должина 100m' се постоечка изградена улица со оштетување на горен и долен строј. Претстои целосна реконструкција и замена на коловозна конструкција.   Ширината...

Прочитај повеќе

ПОКРАЈЧЕВО ДОБИВА УШТЕ ЕДЕН ЗНАЧАЕН ПРОЕКТ – НОВА УЛИЦА ВО ДОЛЖИНА 570 МЕТРИ

  |     |   No comment

Општина Радовиш во континуитет продолжува со реализација на проекти за подобрување на животните услови на граѓаните во сите населени места па така деновиве активно се одвиваат градежните активности за изградба на улица во село Покрајчево. Улицата е во должина од 570 метри и чини 4...

Прочитај повеќе

КАЛУЃЕРИЦА ЌЕ ДОБИЕ УЛИЦА ПО СИТЕ СТАНДАРДИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денеска го посети населеното место Калуѓерица и на локацијата на која се гради улица во ова населено место се увери во интензитетот и квалитетот на работата на ова локација. Напоменувајќи ги сите претходно реализирани проекти.   Улицата е во должина од...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО КАЛУЃЕРИЦА

  |     |   No comment

„Општина Радовиш влегува во интензивна пролетна инфраструктурна офанзива. Се реализираат приоритетни проекти кои се отпочнати, а со доаѓањето на пролетта и подобрувањето на временската состојба очекувам отпочнување на повеќе нови проекти во поголем дел од населените места, како и успешно завршување на веќе отпочнатите во...

Прочитај повеќе

ПОПЛОЧУВАЊЕ СО БЕКАТОН НА 2785 м2 НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Деновиве во финална фаза влегуваат градежните работи со кои ќе бидат поплочени со бекатон вкупно 2785м2. Се поплочуваат површини во населено место Злеово, во село Коџалија и во градот на улицата „Илија Алексов“. Вкупната вредност на инвестицијата е 3.385.689 денари од Буџетот на општина Радовиш.   Изведувач...

Прочитај повеќе

ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ПРОЕКТОТ ИЗГРАДБА НА ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП

  |     |   No comment

Вчера во општинските простории беше одржана јавна консултација за проектот „Изградба и реконструкција на државен пат А4, Штип-Радовиш“   Одговорни службеници од Јавното претпријатие за државни патишта денеска беа присутни во просториите на општина Радовиш и го претставија планот за реализација на патниот правец Штип-Радовиш. Имено, финансирањето...

Прочитај повеќе