If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА КАПАЦИТЕТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ ОД КАТАСТРОФИ ВРЗ БАЗА НА ЕКОСИСТЕМСКИ МЕРКИ
13376
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13376,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА КАПАЦИТЕТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ ОД КАТАСТРОФИ ВРЗ БАЗА НА ЕКОСИСТЕМСКИ МЕРКИ

Дата

December 07, 2017

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Денес во општина Радовиш се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници од Јапонската агенција за мегународна соработка, Центарот за управување со кризи, и претставници на ЈП Македонски шуми.

 

Целта на овој работен состанок беше „Проектот за изградба на капацитети за намалување на ризикот од катастрофи врз база на екосистемски мерки преку одржливо управување со шумите во Македонија“ кој ќе се реализира во Општина Радовиш, а како донатор се јавува Јапонската агенција за мегународна соработка.

 

Овој проект ќе треба да ја има намената за Развој на модел на екосистемски базирани мерки за намалување од катастрофи,  против полави, слизишта, ерозија и шумски пожари преку искористување на повеќенаменските функции на шумата.

 

Пилот целни места за реализација на овој проект од страна на Јапонската агенција за мегународна соработка се планината Водно во Скопје, Радовиш и Свети Николе.