If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОНБ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ОДБЕЛЕЖА 60 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ
13365
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13365,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОНБ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ОДБЕЛЕЖА 60 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Дата

December 07, 2017

Категорија

Вести, Култура

 

Општинска народна библиотека ,,Браќа Миладиновци” Радовиш, синоќа, со пригодна свеченост го одбележа јубилејот 60 години од оснивањето и постоењето.

 

Шеесет годишниот континуиран развој и напредок на библиотеката беше прикажан со краток видео запис, а пред присутните за оснивањето, развојот и активностите на библиотеката зборуваше директор Станој Петров кој меѓу другото напомна дека, библиотеката од своите почетоци во 1957 година кога со работа отпочнала со 500 книги, денес истата прерасна во современ мултуфункционален сервис на граѓаните со комплетна техничка опременост од со богат и разновиден книжен фонд од на 60.000 книги.

 

По повод јубилејот, од името на градоначалникот Герасим Конзулов, претседателот на Советот на Општина Радовиш Коле Чаракчиев на библиотеката и додели плакета за развој и унапредување на библиотечната дејност.

 

Инаку, јубилејното чествување на библиотеката беше збогатено и со музичко сценски рецитал под наслов ,,Миладиновци за потомците – потомците за Mиладиновци” во изведба на ученици од ООУ ,,Крсте Петков – Мисирков”  Радовиш и од Нижото музичко училиште при ООУ ,,Никола Карев” од Радовиш.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА