If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-9,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ВО ЗАВРШНА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКИОТ ТЕРЕН -3 УЗ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Реконструкција на спортски терен, партерно уредување и поставување на детско игралиште и урбана опрема во парк населба „Куклевица“   Отпочнати се градежните активности и реализација на проектот кој предвидува доизградба и реконструкција на постоечко спортско и детско игралиште во населба Куклевица со вкупна површина на парцелата од...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА СТАНИЦАТА ЗА ПРЕЧИСТУВАЊЕ НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во општина Радовиш започна проектот за изградба на станица за пречистување на отпадни води, капитален објект одобрен од Европската Унија со вредност во висина од околу 6 милиони евра. Станицата за пречистување на отпадни води ќе се изгради на површина од околу 12.000m2 со...

Прочитај повеќе

КАЛУЃЕРИЦА И ВОИСЛАВЦИ СО РЕШАВАЊЕ НА ДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ

  |     |   No comment

    До крајот на месец август ќе бидат завршени двата капитални проекти важни за жителите на населените места Калуѓерица и Восилавци. Градоначалникот Сашко Николов денеска направи увид на она што досега е реализирано на проектите за изградба на канализациoните мрежи во населените места Калуѓерица и Воиславци. До крајот...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАTA ВО ПОКРАЈЧЕВО

  |     |   No comment

  Општина Радовиш продолжува со реализација на ветените проекти Општина Радовиш и во овие жешки денови продолжува со реализација на зацртаните проекти со што секојдневно ги подобрува условите за живот на своите граѓани. Во тек е пробивање и асфалтирање на улица во село Покрајчево. Улицата е во...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНАА ПОДГОВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА „1“ ВО ИЊЕВО

  |     |   No comment

Предметната улица е дел од уличната мрежа во село Ињево, улицата е паралелна со Ињевска река и на дел од својата должина се пресекува со регионалниот пат Р-2433 Радовиш-Лубница. Должината која треба да биде изградена е околу 1300 метри со широчина на асфалтен коловозот од 6...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА СО ИЗГРАДБА ПАТОТ ПОДАРЕШ-КАЛУЃЕРИЦА

  |     |   No comment

Во завршна фаза е реализацијата на уште еден крупен проект ветен пред  граѓаните на општина Радовиш, подготовките пред асфалтирање на локалниот пат Подареш-Калуѓерица се во завршна фаза.   Во текот на вчерашниот ден во просториите на општина Радовиш се одржа средба помеѓу преставниците од  Светска банка, фирмата...

Прочитај повеќе

ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

  |     |   No comment

Започнува да се реализира уште еден капитален проект за граѓаните на општина Радовиш - корисниците на магистралниот пат и зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот.  Осветлувањето на клучките на излезот од Радовиш кон Штип и Струмица е инвестициски капитален проект кој што не е...

Прочитај повеќе