If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-100,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ,,АЦО КАРАМАНОВ,, ГО ПОСЕТИЈА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ

  |     |   No comment

Во рамките на предвидените активности по повод ,,Неделата на детето,, децата од градинката ЈОУДГ,, Ацо Караманов,, објект ,,Управна зграда,, денес беа во посета на Градоначалникот г-дин Сашко Николов и локалната самоуправа.   Децата го поздравија градоначалникот и вработените со песнички и стихотворби за правата на детето, а...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД БУЧИМ, СОПУРГЕ, ПАРНАЛИЈА И ТОПОЛНИЦА

  |     |   No comment

Продолжува агендата на Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов за посета по наслеените места и средби со граѓаните.   Во рамките на оваа агенда Градоначалникот Николов во придружба на своите соработници, како и со членовите на Советот на општина Радовиш викендов ги посетија населените места Бучим, Сопурге,...

Прочитај повеќе

СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ

  |     |   No comment

Денес, а по повод 11 октомври свежо цвеќе беше положено на споменикот на паднатите борци во паркот на младите во Радовиш.   Свежо цвеќе положија Градоначалникот Сашко Николов со своја делегација, делегација на Советот на општина Радовиш, делегации на политичките партии, делегации на Сојузот на борците и...

Прочитај повеќе

АЛО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ – ГОСТИН ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ

  |     |   No comment

ГЛАСОТ НА НАРОДОТ СО СЛОБОДАН ТОМИЌ - ЕМИСИЈА "АЛО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ" ТВ СОНЦЕ – НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА Гостин Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов   08.10.2014...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА ЗА 2014 ГОДИНА

  |     |   No comment

Општина Радовиш распишува Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски награди и признанија за 2014 година.   На овој конкурс може да се јават сите заинтересирани физички и правни лица, организации од невладиниот сектор , образовни, спортски и културни установи и останати асоцијации на граѓани од општина Радовишсо...

Прочитај повеќе

МОДЕРНО УРЕДЕН РАДОВИШ НАША СЕКОЈДНЕВНА ПРЕОКУПАЦИЈА

  |     |   No comment

Граѓаните на општина Радовиш деновиве се сведоци на забрзано реконструирање и уредување со бекатон плочки на  повеќе тротоари во градот и општината.   Повеќе од 3500м2 современи бекатон плочки ќе бидат наместени на улиците Илија Алексов,свети Спасо Радовишки, 22 ри Октомври во населба Раклиш и други населени...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА “МЕЃУНАРОДНАТА ТРКА НА МИРОТ” (WORLD PEACE RUN 2014)

  |     |   No comment

Радовиш денес беше дел од “Меѓународната трка на Мирот” (WORLD PEACE RUN 2014) составена од интернационален тим на маратонци со една единствена цел, а тоа е промовирање на меѓународниот мир, единство, пријателство и разбирање.   Трката беше одбележана со свечено примање на Факелот на мирот на влезот...

Прочитај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ “АЦО КАРАМАНОВ“ ДОБИЈА НОВО ДЕТСКО РЕКРЕАТИВНО КАТЧЕ

  |     |   No comment

Денес со пригодна свеченост во ЈОУДГ  “Ацо Караманов” во Радовиш беше одбележан почетокот на одбележувањето на “Неделата на детето”. А на задоволство на најмалите беше пуштено во употреба новото “Детско рекреативно катче“ кој е во склоп на оваа градинка.   Дечињата од ЈОУДГ “Ацо Караманов“ - Управна...

Прочитај повеќе

ПРОСЛАВА ПО ПОВОД “68 ГОДИНИ ОД ПЕНЗИОНЕРСКОТО ОРГАНИЗИРАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА”

  |     |   No comment

По повод 68 години од пензионерското организирање и 23 години од независноста на Република Македонија, Здружението на пензионерите од Радовиш и Конче денес организираше свечена прослава на која присуствуваше Градоначалникот на општина Радовиш г-дин. Сашко Николов.   На оваа прослава беа презентирани активностите и проектите од десегашното...

Прочитај повеќе