If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-101,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА МОБИНГ

  |     |   No comment

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Советот на општина Радовиш во рамките на спроведување на Акциониот план, денес во салата на Советот одржа трибина на која беа презентирани резултатите од спроведената анкета за вознемирување на работно место – мобинг, а исто така...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК  За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “Самун ем Татлија“ – 17, 18 и 19 Октомври 2014 година во Радовиш. Право на учество  Правни лица, трговски друштва (угостителство), здруженија (кои се регистрирани и обавуваат дејност поврзана со традиционалната кујна), со седиште во Општина Радовиш.     Критериуми  -         ...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧЕБНАТА 2014/15 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (“Сл.весник на РМ“ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04 јули 2013 г. и (Сл. Гласник на...

Прочитај повеќе

ЧЛЕНОВИТЕ ОД БОДИБИЛДИНГ КЛУБОТ “МУСКУЛНА УМЕТНОСТ“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денес оствари средба со членовите од Бодибилдинг и фитнес клубот “Мускулна уметност” од Радовиш, кои учествуваа на државното првенство минатиот викенд во Неготино.   На оваа државно првенство кое беше во организација на Бодибилдинг и фитнес федерацијата на Македонија учествуваа 50...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИЈА УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНИТЕ „ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛСКИ ШКОЛИ“ – РАДОВИШ 2014

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов синоќа присуствуваше на завршниот тренинг од овогодишните „Отворени забавни фудбалски школи “ кои по 11-ти пат се одржуваат во нашиот град.   Преку 200 дечиња на возраст од 6-11 години во изминативе четири дена имаа активности со своите тренери и инструктури,...

Прочитај повеќе

“НАШИТЕ УЛИЦИ НАШ ИЗБОР” – ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ПРЕДВОДНИК НА КОЛОНАТА ОД 200 ВЕЛОСИПЕДИ

  |     |   No comment

Доаѓајки пеш на работа со својата сопруга градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов  активно се вклучи во манифестацијата „Нашите улици наш избор“, покрај тоа што беше покровител на целиот настан градоначалникот Николов беше и активен партиципиент во сите случувања по повод "Светскиот ден на мирот"...

Прочитај повеќе

ОТВОРЕНИ ЗАБАВНИ ФУДБАЛСКИ ШКОЛИ (OPEN FUN FOOTBAL SCHOOLS) “РАДОВИШ 2014”

  |     |   No comment

Денес на градскиот стадион во Радовиш започнаа 11. по ред "Отворени забавни фудбалски школи" Радовиш 2014, каде што учествуваат вкупно 200 деца на возраст од 6-11 години.   На овие фудбалски школи со дечињата ќе работат во наредните четири дена 12 тренери, а сите учесници на овие...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА СОРАБОТКА МЕЃУ ГРАДОВИТЕ РАДОВИШ И КАМЕНЕЦ-ПОДОЛСК (УКРАИНА)

  |     |   No comment

Од страна на градоначалникот г-дин Сашко Николов,  од 21 до 26 Август 2014 година, беше испратена делегација од општина Радовиш во градот Каменец-Подолск, Република Украина, во врска со воспоставување на првична меѓусебна соработка со цел воспоставување на идно евентуално збратимување.   Членовите на делегацијата од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ОБНОВУВАЊЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОВ

  |     |   No comment

Додека градиме еден нов современ Радовиш кој од ден на ден се повеке заличува на модерна метропола, не забораваме на минатото и на нашата славна историја,не ги забораваме луѓето и хероите кој со своите дела и саможртва пред олтарот на слободата дале огромен придонес за...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 25.СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во салата на Советот на општина Радовиш се одржа 25-та редовна седница на Советот на општина Радовиш.   Со оваа седница претседаваше Претседателот на Советот Никола Миовски, а се работеше со однапред донесен дневен ред од 44 точки.   Исто така на оваа седница се поставија и советнички...

Прочитај повеќе