If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-11,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН КАБЕЛ ОД 1,8 МW, ОД НОВОПЛАНИРАНА ТРАФОСТАНИЦА НА ФОТОВОЛТАЖНА ЦЕНТРАЛА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 3 од Законот за урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.32/2020), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување на урбанистички планови...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 61 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 61 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УТВРДУВАЊЕ МЕСТА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ ПЛАКАТИ БЕЗ НАДОМЕСТОК

  |     |   No comment

Се утврдуват места за истакнување изборни плакати без надоместок за секој организатор на изборна кампања. - ѕид на ул. „Ана Поцкова“ - ѕид на ул. „Михајло Апостолски“ - ѕид на ул. „Плачковица“ и „Шаин Маале“ - ѕид на ул. „Коџа Баир“ Обележувањето е извршено согласно редоследот на ждрепката извршена од...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 34990, ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЛОКАЛЕН ПАТ СПОЈ ЗА с.СМИЛАНЦИ

  |     |   No comment

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 34990, ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЛОКАЛЕН ПАТ СПОЈ ЗА с.СМИЛАНЦИ   ПРЕДЛОГ ПРОЕКТНА ПРОГРАМА-ПРОЕКТЕН ОПФАТ...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 35590, ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН КАБЕЛ ОД 1,8 МW ОД НОВОПЛАНИРАНА ТРАФОСТАНИЦА НА ФОТОВОЛТАЖНА ЦЕНТРАЛА СО МОЌНОСТ ОД 1,8 МW ДО ПРИКЛУЧНА ТОЧКА НА ЕВН ВО М.В. РУДИНА, КО РАКЛИШ-ВОН ГР ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 5 од законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Проектна Програма за изработка на Урбанистички План за инфраструктура за електричен...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 35590, ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН КАБЕЛ ОД 1,8 МW

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 5 од законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Проектна Програма за изработка на Урбанистички План за инфраструктура за електричен...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 60 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 60 седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПOВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

  Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот...

Прочитај повеќе

ОДОБРЕНИ 23 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ПРОГРАМАТА ТАВ ЗА ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ДО ГРАДСКИОТ ВОДОВОД

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов го потпиша договорот за изградба на „Локален пат Радовиш- пристап до градскиот водовод Радовиш во Општина Радовиш“ со Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и генералниот директор на ТАВ Македонија Метин Батак.   Договорот е дел од програмата...

Прочитај повеќе