If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-16,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА КП 4582 КО РАДОВИШ, ВО РАДОВИШ, ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е За организирање јавна презентација на УП за парцелација на градежна парцела на КП 4582  КО Радовиш, во Радовиш, Општина Радовиш. Јавната анкета и јавната презентација, ќе се спроведе со излагање на УП за парцелација на градежна парцела...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРУВАЊЕ ПЛАНСКА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНОСТИЧКИ ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА КП БР.4582 КО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 5 од законот за Просторно и урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Планска Програма за изработка на Урбанистички Проект со ПЛАН...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 50 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, донесе Решение за свикување на 50 седница. Седницата ќе се одржи...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РАДОВИШ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОД.

  |     |   No comment

  Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ПРАШАЛНИК ЗА СОБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТ НА ЕЛС РАДОВИШ ЗА 2021 ГОДИНА

  |     |   No comment

Почитувани, Општина Радовиш согласно насоките добиени од страна на Министерството за финансии, а врз основа на Законот за Буџети и Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа го започна процесот на изработка на нацрт-буџетот за 2021 година. Со цел да се активираат жителите во процесот на...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ЧЛЕНОВИ НА ПАРТИЦИПАТИВНО ТЕЛО ЗА УРБАНИЗАМ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш, согласно член 46 од Законот за урбанистичко планирање сл.весник на РСМ бр.32/2020г. Објавува:   Оглас за членови на партиципативно тело за урбанизам   Согласно член 46, став 3 од Законот за урбанистичко планирање, партиципативно тело се состои од членови на комисијата за урбанизам на Општината...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ГО ОДБЕЛЕЖA 6-ТИ НОЕМВРИ

  |     |   No comment

И оваа година општина Радовиш го одбележа празникот 6-ти Ноември - 76 години од ослободувањето. Најпрво во 11:00 час. во Паркот на млади беше положено свежо цвеќе а веднаш потоа во Центарот за култура „Ацо Караманов“ беше одржана свечена седница на Советот на општина Радовиш, на...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА 47 СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Вчера со почеток од 14.00 часот во Центарот за култура „Ацо Караманов“ се одржа продолжението на 47-мата седница на Советот на општина Радовиш која беше прекината поради немање кворум на 13.10.2020 година.   Советниците вчера продолжија и го работеа Дневниот ред од 63 точки, после паузата и...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

  |     |   No comment

  Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04.07.2013 год. и Правилникот за доделување на стипендии...

Прочитај повеќе