If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-22,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ЗА 2020 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за активности од областа на културата во...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2019 ГОД. КАКО И ЗА СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ПОВЕЌЕГОДИШНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на член 34 од Статутот на општина Радовиш (Сл.гласник на општина Радовиш бр. 05/02), како и врз основа Правилникот за критериуми за избор на најуспешни спортисти, спортски екипи и спортски работници бр.08-348/1 од 11.02.2015 год., Комисијата за култура, образование и спорт при Советот...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXVII СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXVII седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СОРАБОТКА САНДАНСКИ-РАДОВИШ: СТАРТУВА ПРОЕКТОТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ПОСЕДИЦИТЕ ОД ПРИРОДНИ КАТАСТРОФИ 

  |     |   No comment

 Ке се уредува коритото на река Сушица во должина од 624 метри. Стартува имплемементацијата на проектот„ Заеднички мерки за спречување и намалување на последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш“ финансиран од ЕУ преку Интеррг-ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р.С.Македонија.   Главанта цел на...

Прочитај повеќе

Дигитална публикација: “МОЈАТА ВТОРА ГОДИНА-2019”

  |     |   No comment

Дигитална публикација: „МОЈАТА ВТОРА ГОДИНА-2019", Градоначалник Герасим Конзулов   Магазин за мојата и работата на локалната самоуправа во годината што изминува. Повеќе информации за инфраструктурните проекти, јубилејот 1000 години град, општинскиот спорт и култура како и други теми од делокругот на мојата работа.   Погледнете ја публикацијата. ...

Прочитај повеќе

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ПО ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА СЕЛО РАКЛИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПОКАНА, ИЗВЕСТУВАЊЕ И СООПШТЕНИЕ ЗА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНАТА ТАКСА

  |     |   No comment

ЈАВНА ПОКАНА За поднесување даночна пријава за утврдување на данок на имот за 2020 година.   ИЗВЕСТУВАЊЕ За пријавување на настанати промени во 2019 година, кои се однесуваат на данокот на имот и комуналната такса   СООПШТЕНИЕ За подмирување на данок на имот и комунална такса...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXVII СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXVII седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РАДОВИШ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОД.

  |     |   No comment

 Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

Повик за поднесување на понуди (ППП), ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19

  |     |   No comment

Повик за поднесување на понуди (ППП)   РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со бр. 767 од 31 јануари, 2010 година...

Прочитај повеќе