If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-23,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНИ НАЈДОБРИТЕ КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ДОСЕГА СО УЧЕСТВО НА ГОЛЕМИОТ ШПАНСКИ И СВЕТСКИ ПОЕТ ХУСТО ХОРХЕ ПАДРОН

  |     |   No comment

Во рамките на Програмата на 46  Караманови поетски средби, одбележан Јубилејот 1000 години Радовиш со врвно вокално  инструментално дело - кантатата „Радовидение„ посветена на Радовиш – музика, композиторот Стојан Стојков и стихови од писателот Борче Панов.   Деновиве Радовиш пулсираше во духот на 46 Караманови поетски средби...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА СО РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЕКТОТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ООУ„ОРЦЕ НИКОЛОВ“- С.ИЊЕВО

  |     |   No comment

Започнаа градежните активности за подобрување на енергетската ефикасност на зградата на основното училиште „Орце Николов“ во село Ињево како дел од проектот „3Еm“ финансиран од програмата за прекугранична соработка со Грција.   Проектот има за цел да развие целосно функционален систем за енергетска ефикасност во основното училиште со...

Прочитај повеќе

46-те КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ НА 22,23 И 24 НОЕМВРИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Радовиш,- Организациониот одбор на Карамановите средби објавува дека овогодишната манифестација ќе се одржи во деновите од петок, сабота и недела (22 до 24 ноември) во Радовиш. Карамановите средби оваа година се организираат во знакот на големиот јубилеј „1000 години Радовиш.“ Добитник на главаната награда е големиот...

Прочитај повеќе

ОБНОВЕНА СОРАБОТКАТА СО ЗБРАТИМЕНОТО УЧИЛИШТЕ „ДРУГИ ШУМАДИЈСКИ ОДРЕД“ ОД МАРКОВАЦ, ВЕЛИКА ПЛАНА СРБИЈА

  |     |   No comment

После четириесет години е обновена соработката со збратименото училиште „Други шумадијски одред“ од Марковац, Велика Плана Србија.   По повод патрониот празник на ООУ „Крсте П. Мисирков“ делегација од ученици и наставници заедно со директорот на училиштето Саша Станоевиќ беа во посета на општина Радовиш и имаа...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Изминатите три недели под покровителство на ЕЛС општина Радовиш а во организација на ФК „Бунарџик“, граѓаните на општина Радовиш во спортската сала СРЦ 25 Мај, имаа можност да уживаат во уметноста на малиот фудбал.   Оваа година на традиционалниот шестоноемвриски турнир во мал фудбал „Радовиш 2019“ учествуваа...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН СОСТАНОК СО ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА МЕСНИ И УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денеска ,14.11.2019 г.се одржа состанок со Претседателите на Месни и Урбани заедници од Општина Радовиш, на барање на Претседателот на Совет на Општина Радовиш Коле Чаракчиев.   Дневен ред за работата на состанокот, беше планот за активности за наредната 2020 година и разгледување на тековни проблеми, со...

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ПОДДРШКА НА ОПШТИНИТЕ „ИПА 2020“

  |     |   No comment

Одржана работилница во општина Радовиш во рамките на Проектот кој е финансиран од ЕУ „Подготвителни активности за Програма за поддршка на општините ИПА 2020“ (Prep4MSP) што започна на 26.08.2019 година во тесна соработка со Делегацијата на ЕУ во нашата земја.   Шемата за грантови „ЕУ за општините“...

Прочитај повеќе

ЗАВРШЕНИ ПЕТ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ: ИНВЕСТИРАНИ ПРЕКУ 37 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПАТ И УЛИЦИ

  |     |   No comment

Во месец октомври и почетокот на ноември се реализирани пет инфраструктурни проекти во Општина Радовиш. Вкупна инвестиција изнесува повеќе од 37 милиони денари.   Станува збор за изградба на нова делница на патот кон селото Смиљанци во должина од 2.7 км и бекатнски улици во селата Калаузлија, Тополница...

Прочитај повеќе

ДОГОВОРЕНА СОРАБОТКА И ФИНАНСИСКА ПОМОШ ОД СВЕТСКАТА УНИЈА НА ТУРСКИ ОПШТИНИ

  |     |   No comment

  Ноември, 3 до 9 - Градоначалникот Герасим Конзулов оставри работна посета на Република Турција во рамките на „Програмата за соработка и размена на информации и искуства“ по покана на претседателот на Светската унија на турски општини, г-нот Угур Ибрахим Алтај....

Прочитај повеќе

ПРИФАТЕНА ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ НА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ИЗГРАДБА НА БАЗНА СТАНИЦА ЗА МОБИЛНА ТЕЛЕФОНИЈА ПОДАРЕШ

  |     |   No comment

ПРИФАТЕНА ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ НА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ НА ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА БАЗНА СТАНИЦА ЗА МОБИЛНА ТЕЛЕФОНИЈА ПОДАРЕШ НА ДЕЛ ОД КП БР. 882/1, ВО М.В. УШИ, КО ПОДАРЕШ, ОПШТИНА РАДОВИШ     (Погледни или Превземи) Стратегиска оцена...

Прочитај повеќе