If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-29,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА БР. 7 ВО С. КАЛУГЕРИЦА

  |     |   No comment

Се врши асфалтирање на улица бр. 7 во с. Калугерица во должина од 1200 метри. Во следните денови следува поставување на втор слој асфалт. Се очекува комплетно завршување на работите во следните 7 дена....

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА МЛАДИТЕ БОРАЧИ НА БК БУЧИМ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со борачите, тренерите и раководството на БК Бучим. Повод за приемот беше успешното учество на Меѓународниот турнир којшто се одржа во Јалова, Р. Турција во периодот од 26-27.07.2019 година.   На турнирот учествуваа вкупно 120 учесници од 16 различни екипи од...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 13 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Решение за назначување на Комисија за спроведување и мониторинг на јавен оглас за ангажирање на 12 работници  за изведување на јавни работи во рок од 6 месеци бр: 09-175/2 од 28.01.2019 год. Одлука...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Се работи на претходно предвидените локации со цел зголемување на пропусната моќ на речните корита и намалување на последиците од поплавите....

Прочитај повеќе

ПРОЕКТ ЗА ПАТ КОЈ ЌЕ ГИ ПОВРЗУВА ОПШТИНИТЕ РАДОВИШ, ШТИП И КАРБИНЦИ

  |     |   No comment

На општина Радовиш и се доделени средства од Министерството за локална самоуправа преку Бирото за регионален развој во износ од 1.000.000,00 денари, за изработка на проект за пат кој ќе ги поврзува општините: Радовиш, Штип и Карбинци (од шумската куќичка во месноста „Коњарник“ до детското...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ЗАЕДНИЧКИОТ ПРОЕКТ НА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН И ОПШТИНА РАДОВИШ – „ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА“

  |     |   No comment

Од 18-ти до 21-ви Јули, во пријателската општина Тетевен во Република Бугарија, преку повеќе интерактивни настани, успешно беше реализиран заедничкиот проект на општина Радовиш и општина Тетевен „Заедно создаваме подобра иднина“ кој беше одобрен на почетокот од оваа година преку програмата „Европа за граѓаните“. Во проектот...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ 26 СЕРТИФИКАТИ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ОПШТО КОРИСНА РАБОТА    

  |     |   No comment

Дваесет и шест лица од нашата општина се стекнаа со сертификати за учество во проектот „Општо- корисна работа“ финансиран од УНДП со 1.575.000 денари и кофинансиран од Општина Радовиш со 500.000 денари.     Беа доделени шеснаесет сертификати за Образовни асистенти, три сертификати за лични асистенти во наставен...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXXI СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа својата редовна 31-ва седница, со која претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев. На оваа седница беше работено со дневен ред од 23 точки и 5 точки како дополнување на дневниот ред.   Покрај советничките прашања на кој даде одговор Градоначалникот Герасим...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ НОВ РЕЗЕРВОАР ЗА ВОДА И НОВ ЦЕВКОВОД ВО ДОЛЖИНА ОД 3,5 КМ

  |     |   No comment

Вчера се одржа првиот работен состанок за проектот со кој градот ќе добие нов цевковод и резервоар за вода со што би требало да се реши проблемот со недостатоците на вода особено во високата зона на левата страна од градот.   На состанокот се дефинираа проектните активности...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА МЕЃУНАРОДНАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА РУДНИКОТ БУЧИМ И ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Претставници на Меѓународната полициска асоцијација од нашата држава остварија посета на рудникот Бучим и Општина Радовиш.   Во склоп на посетата се сретнаа и на кафе-разговор со градоначалникот Герасим Конзулов кој ги запозна со работата на локалната самоуправа, градската традиција и можноста за посета на природните...

Прочитај повеќе